Type bedrijf
InstockMarket vervult een groothandelsfunctie voor horeca, productiekeukens en cateraars. Het assortiment omvat producten als groente, fruit, vlees en vis die anders geen bestemming zouden hebben. De producten komen van boeren, verpakkers en producenten. Instock maakt zelf ook producten als bier en granola van reststromen en verkoopt deze onder het eigen merk. Ook producten van andere ondernemers die lekkers maken van reststromen zijn onderdeel van het assortiment.

Wat wil Selma bereiken?
In Nederland wordt jaarlijks zo’n 1,8 tot 2,5 miljoen ton eten in de gehele voedselketen verspild. Alle landbouwgrond, energie, water en Co2-uitstoot voor de productie hiervan, gaan hiermee verloren. Het is de missie van Selma en haar partner in crime Bart om deze verspilling tegen te gaan door voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Zo’n 30% van de geredde producten wordt gedoneerd aan initiatieven als de voedselbank. Sinds 2014 heeft Instock al meer dan 2 miljoen kilo eten gered.

Hoe kun je Selma helpen?
Ben je chef, heb je een horecazaak, cateringbedrijf of productiekeuken? Meld je aan als klant bij Instock market. Als consument Instock helpen om haar missie te bereiken? Geniet van de lekkere Instock producten of de mooie no waste kookboeken.

Website
https://instockmarket.nl/

Kenmerken
Voedselverspilling, reststromen, groothandel, producten, horeca

Lees meer over deze peasmaker

Van no waste restaurants naar circulaire groothandel: hoe Instock zichzelf opnieuw wist uit te vinden

Als het gaat om het tegengaan van voedselverspilling, dan is Instock één van de pioniers. Al sinds 2014 trekt peasmaker [...]

Terug naar mijn food waste roots bij InstockMarket

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Selma Seddik van InstockMarket. Als er één voedselveranderaar is die weet wat het is [...]

IMG_3838 copy
IMG_3830 copy
IMG_3823 copy
IMG_3850 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy