Type bedrijf
Zonnegoed is een biologisch akkerbouwbedrijf van 92 hectare dat biologische groente en granen teelt zonder gebruik te maken van dierlijke mest. Deze worden verkocht onder het merk ‘no shit food’, de eerste vegan groenten van ons land. De groenten zijn na oogst te koop via de eigen webshop en worden verkocht aan supermarkten.

Wat wil Joost bereiken?
Joost gelooft dat het gebruik van dieren in de landbouw drastisch gaat verminderen. En dat moet ook. Want hoe minder grond we nodig hebben voor het telen van veevoer, hoe meer we kunnen gebruiken voor voedsel dat we zelf kunnen eten. Akkerbouwbedrijven zonder dieren moeten het in de toekomst zonder dierlijke mest kunnen stellen. En Joost wil bewijzen dat het kan.

Hoe kun je Joost helpen?
Zo gauw de groenten uit de grond komen: bestel ze via de website. Op de hoogte blijven? Volg No Shit Food via sociale media. En wil je komen kijken hoe het werkt, telen zonder shit? Meld je dan aan voor de rondleiding met farm lunch.

Website
https://www.noshitfood.nl/

Kenmerken
Akkerbouw, plantaardig, biologisch, vegan, korte keten

Lees meer over deze peasmaker

No Shit-boer Joost van Strien wil bewijzen dat telen zonder dierlijke mest de toekomst heeft

‘No Shit Food, rooting for vegan vegetables'. Wow, een boer die groente teelt zonder dierlijke mest, die moet ik bezoeken. [...]

Op de ‘weed camping’ bij No Shit Food

Deze week ben ik aan de slag bij Joost van Strien van No Shit Food. Joost teelt vegan groente. Nu [...]

IMG_3180 copy
IMG_3188 copy
IMG_3213 copy
IMG_3243 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy