Hoi, ik ben Chantal.
I am looking for peas.

Ik ben op reis in mijn camper en trek door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Maar ook naar wat het betekent om een goed leven te leiden. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie.

Hoi, ik ben Chantal.
I am looking for peas.

Ik ben op reis in mijn camper en trek door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Maar ook naar wat het betekent om een goed leven te leiden. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie.
peasofme collage1

Over mij

Ik ben Chantal en het is mijn missie om te laten zien dat het anders kan. Hoe we leven, hoe we ons voedsel produceren. Ik geloof dat als we ons laten leiden door ons hart en focussen op wat wél kan, we de wereld kunnen veranderen.

Ik groeide op in Brabant in het restaurant van mijn ouders en was na school vaak te vinden tussen de dieren bij boerderijen in de buurt. Al jong was ik bezig met de wereld om me heen. Ik snapte simpelweg niet waarom mensen er zo’n zooitje van maakten. Dat snap ik eigenlijk nog steeds niet.

De liefde voor eten en alles wat daarmee samenhangt is mijn grote passie. De zoektocht naar een betere en duurzame wereld houdt mij al mijn hele leven bezig. De afgelopen 10 jaar knokte ik met Kromkommer voor gelijke rechten voor al het groente en fruit. We hebben voedselverspilling op de agenda gezet van consumenten, bedrijven en beleidsmakers.

Toen was het tijd voor een nieuw manier om invulling te geven aan mijn leven. Want we staan met elkaar voor flinke uitdagingen en ik weiger om me neer te leggen bij alle doemscenario’s die ons om de oren vliegen. Maar ja, hoe doe je dat, werken aan een betere wereld? Dat is en blijft ook mijn zoektocht.

Ook op persoonlijk vlak ben ik zoekende. Ik merkte dat het leven dat ik leefde steeds minder past bij waar ik blij van word. Ik woonde in de stad en miste de natuur. Ik voel me niet op mijn plek in het stramien van groter en meer, en huisje boompje beestje is niet mijn ding. Maar wat moet je met dat gevoel?

Ik ben goed in verhalen vertellen en anderen inspireren, daar krijg ik energie van. Ik help mensen graag verder met uitdagingen en met het verbinden met andere partners in crime. Misschien is dat mijn manier om bij te dragen aan de hoop en positiviteit waar de wereld om schreeuwt? En wat als ik dat combineer met radicaal anders gaan leven?

Daarom ben ik op reis gegaan in mijn camper en trek ik door onze voedselketen. Ik ben op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie. 

Bekijk de video

Wat is Peas of Me?

Ik wil mensen inspireren en laten zien dat het anders kan. Dat je als voedselveranderaar kunt bijdragen aan een betere, duurzame wereld door te werken vanuit je hart en en je te laten leiden door wat je echt belangrijk vindt.

Daarom ga ik op zoek naar verhalen van boeren, makers en organisaties die met passie de voedselketen laten opbloeien. Ik noem deze voedselveranderaars peasmakers. Maar, ik ga er niet gewoon op bezoek, ik geef ze een peas of me: ik ga aan het werk bij de peasmakers voor een dag of een week. Ik help mee met de oogst, sta in de keuken of werk mee aan de strategie of een nieuw plan op kantoor. Wat, hoe en waarom ik het doe deel ik met mijn community, de grouppeas.

De verhalen over de peasmakers zorgen ervoor dat ik zaadjes plant, het brengt de impact die ze al maken verder tot bloei. Het betrekt mensen bij de voedselketen die nu nog op een afstand staan. En misschien zit de peasmaker met een probleem of vraagstuk? Ik vraag daar aandacht en hulp voor aan de grouppeas die mij volgen in mijn zoektocht.

De peasmakers betalen voor mijn bijdrage. Hoeveel dat is, mag ieder bepalen op basis van draagkracht en de waarde die toegekend wordt aan de tijd die we samen doorgebracht hebben.

De verhalen die ik maak lees je hier of zie je voorbij komen op Instagram of LinkedIn. En wil je weten wat ik voor jou kan doen? Dat lees je hier.

Read another peas

Inspirerende verhalen, persoonlijke inzichten en ander moois. Just a peas of me.
Plekje voor de peasfinder gezocht!

Ik heb jullie hulp nodig! Ik zoek een plekje waar ik deze zomer met mijn peasfinder regelmatig thuis kan komen. [...]

Lees meer
Peasmakers gezocht in Nederland

Weer geland op het Brabantse platteland en op zoek naar peasmakers in Nederland! Ik ben inmiddels weer op Hollandse bodem [...]

Lees meer
In San Sebastian: de cirkel is rond

Gisteren was ik terug op deze plek in San Sebastian. Hier begon mijn reis naar het zuiden voor mijn gevoel [...]

Lees meer