Hoi, ik ben Chantal.
I am looking for peas.

Ik ben op reis in mijn camper en trek door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Maar ook naar wat het betekent om een goed leven te leiden. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie.

Hoi, ik ben Chantal.
I am looking for peas.

Ik ben op reis in mijn camper en trek door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Maar ook naar wat het betekent om een goed leven te leiden. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie.
peasofme collage1

Over mij

Ik ben Chantal. Ik groeide op in Brabant in het restaurant van mijn ouders en was na school vaak te vinden tussen de dieren bij boerderijen in de buurt. Al jong was ik bezig met de wereld om me heen. Ik snapte simpelweg niet waarom mensen er zo’n zooitje van maakten. Dat snap ik eigenlijk nog steeds niet.

De liefde voor eten en alles wat daarmee samenhangt is mijn grote passie. De zoektocht naar een betere en duurzame wereld houd mij al mijn hele leven bezig. De afgelopen 10 jaar knokte ik met Kromkommer voor gelijke rechten voor al het groente en fruit. We hebben voedselverspilling op de agenda gezet van consumenten, bedrijven en beleidsmakers.

Nu is het tijd voor een nieuw manier om invulling te geven aan mijn leven. Want we staan met elkaar voor flinke uitdagingen en ik weiger om me neer te leggen bij alle doemscenario’s die ons om de oren vliegen. Maar ja, hoe doe je dat, werken aan een betere wereld? Dat is en blijft ook mijn zoektocht.

Ook op persoonlijk vlak ben ik zoekende. Ik merkte dat het leven dat ik leefde steeds minder past bij waar ik blij van word. Ik woonde in de stad en miste de natuur. Ik voel me niet op mijn plek in het stramien van groter en meer, en huisje boompje beestje is niet mijn ding. Maar wat moet je met dat gevoel?

Ik ben goed in verhalen vertellen en anderen inspireren, daar krijg ik energie van. Ik help mensen graag verder met uitdagingen en met het verbinden met andere partners in crime. Misschien is dat mijn manier om bij te dragen aan de hoop en positiviteit waar de wereld om schreeuwt? En wat als ik dat combineer met radicaal anders gaan leven?

Daarom ben ik op reis gegaan in mijn camper en trek ik door onze voedselketen. Ik ben op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Mijn zoektocht deel ik hier met jullie. 

Bekijk de video

Wat is Peas of Me?

Ik wil mensen inspireren en laten zien dat het anders kan. Dat je als voedselveranderaar kunt bijdragen aan een betere, duurzame wereld door te werken vanuit je hart en en je te laten leiden door wat je echt belangrijk vindt.

Daarom ga ik op zoek naar verhalen van boeren, makers en organisaties die met passie de voedselketen laten opbloeien. Ik noem deze voedselveranderaars peasmakers. Maar, ik ga er niet gewoon op bezoek, ik geef ze een peas of me: ik ga aan het werk bij de peasmakers voor een dag of een week. Ik help mee met de oogst, sta in de keuken of werk mee aan de strategie of een nieuw plan op kantoor. Wat, hoe en waarom ik het doe deel ik met mijn community, de grouppeas.

De verhalen over de peasmakers zorgen ervoor dat ik zaadjes plant, het brengt de impact die ze al maken verder tot bloei. Het betrekt mensen bij de voedselketen die nu nog op een afstand staan. En misschien zit de peasmaker met een probleem of vraagstuk? Ik vraag daar aandacht en hulp voor aan de grouppeas die mij volgen in mijn zoektocht.

De peasmakers betalen voor mijn bijdrage. Hoeveel dat is, mag ieder bepalen op basis van draagkracht en de waarde die toegekend wordt aan de tijd die we samen doorgebracht hebben.

De verhalen die ik maak lees je hier of zie je voorbij komen op Instagram of LinkedIn.

Read another peas

Inspirerende verhalen, persoonlijke inzichten en ander moois. Just a peas of me.
Orchard of Flavours biedt toekomstperspectief met subtropische eetbare bomen

Wat draagt het planten van eetbare, subtropische bomen uit de hele wereld in de Algarve in hemelsnaam bij aan een [...]

Lees meer
Grand Carob geeft de Johannesbroodboom de glansrol die het verdient

Als we willen dat inheemse, regeneratieve gewassen een glansrol gaan krijgen, dan moet er een robuuste markt voor zijn. En [...]

Lees meer
Terra Syntrópica tovert bijna-woestijn om in vruchtbare oase

Hoop. Het lijkt soms ver te zoeken. Maar bij mijn peasmaker van deze week, António Coelho en zijn team van [...]

Lees meer