Type bedrijf
Qxote is een organisatie die bruggen bouwt tussen kennisinstellingen, studenten, boeren en overheden in Nederland en Portugal. Het doel is om kennis en ervaring op te doen rondom het revitaliseren van de droogste gebieden in Portugal. Qxote is gevestigd op ‘Monte dos Três Moinhos’, waar experimenten gedaan worden en bezoekers komen voor trainingen en retraites. Op de 9 hectare wordt volgens de principes van permacultuur geëxperimenteerd met nieuwe methodes om voedsel te produceren die de bodem en biodiversiteit verbetert.

Wat willen Hans en Sunamita bereiken?
Hans en Sunamita wonen in een gebied dat door klimaatverandering steeds verder verschraalt in economisch, sociaal en ecologisch opzicht. Het is de droom van het ondernemersstel om het droge gebied waar ze wonen weer te revitaliseren en daarmee een inspirerend voorbeeld te zijn voor alle plekken waar dit nodig is.

Hoe kun je Hans en Sunamita helpen?
Heb je interesse in de missie van Hans en Sunamita? Zie je mogelijkheden voor een samenwerking? Of wil je gewoon eens op bezoek komen op Monte dos Três Moinhos? Laat van je horen!

Website
https://www.qxote.com/

Kenmerken
Tourisme, landbouw, Portugal, klimaatverandering, permacultuur

Lees meer over deze peasmaker

Bruggenbouwer QXote wil het droge Portugese binnenland revitaliseren

Vruchtbaar landbouwgebied dat in woestijn verandert door klimaatverandering toekomstmuziek? Mijn peasmakers Hans Lodders en Sunamita Iris Rodrigues Borges da Costa [...]

IMG_6732 copy
IMG_6779 copy
IMG_6778 copy
IMG_6750 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy