Type bedrijf
De Nieuwe Melkboer is een voormalige melkveehouderij die omgetoverd is tot sojaboerderij. Er worden sojabonen geteeld die ter plekke verwerkt worden tot plantaardige melkproducten, zoals yoghurt. De productie van sojayoghurt zit nog in de opstartfase, maar de plannen zijn groots. FrieslandCampina stapte vorig jaar in als investeerder van de start-up en de yoghurt is inmiddels verkrijgbaar bij Crisp.

Wat willen Tom en Bart bereiken?
De twee broers willen hun familiebedrijf dat al generaties lang bestaat, op een toekomstbestendige manier voortzetten door om te schakelen van dierlijk naar plantaardig. Tom en Bart geloven dat hun plantaardige zuivelfabriek een solide businessmodel kan vormen voor andere boeren en kopieerbaar is om zo ook op andere plekken in de wereld een lokale plantaardige keten van de grond te krijgen. Maar, uiteindelijk draait het om smaak: de Nieuwe Melkboer producten moeten een alternatief voor zuivel zijn dat écht lekker en gezond is.

Hoe kun je Tom en Bart helpen?
Kom naar de opendag op zaterdag 16 september 2023 en blijf op de hoogte door de Nieuwe Melkboer te volgen op sociale media. Scoor de yoghurt bij online supermarkt Crisp proef zelf hoe lekker die is!

Website
https://nieuwemelkboer.nl/

Kenmerken
Plantaardig, lokaal, korte keten, transitie, boerderij, sojateelt

Lees meer over deze peasmaker

Plantaardige zuivelmaker de Nieuwe Melkboer werpt zich op als bruggenbouwer in de eiwittransitie

‘De eiwittransitie’ klinkt als iets systemisch en abstracts. Maar nog nooit werd deze transitie voor mij zo concreet voelbaar als [...]

Wieden bij de Nieuwe Melkboer- help mee!

Ik ben deze week bij peasmakers Tom en Bart Grobben van De Nieuwe Melkboer en we hebben a.s. donderdag jouw hulp nodig! Even de Nieuwe Melkboer [...]

IMG_4908 copy
IMG_4984 copy
image5
image2

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy