Type bedrijf
Terra Sintrópica laat op verschillende percelen rondom Mertóla zien dat met syntropische landbouw onvruchtbare grond veranderd kan worden in vruchtbare (landbouw) grond. Dat doen ze door het terug laten komen van inheemse, vruchtdragende bomen in de heuvels en het telen van groente, kruiden en fruit op de boerderij. De producten worden verwerkt tot de lekkerste gerechten in restaurant PREC. Daarnaast verzorgt Terra Sintrópica rondleidingen, doen ze aan kennisdeling en werken ze actief samen met de lokale community en scholen.

Wat wil Atónio en zijn team bereiken?
Mértola is een stadje dat ligt in een gebied dat, net als de helft van Portugal, in een rap tempo in een woestijn verandert. De urgentie voor actie is door klimaatverandering nergens zo groot als hier, want zonder deze methode is voedsel produceren praktisch uitgesloten. António wil d.m.v. het toepassen van syntropische landbouw, een variant van agroforestry, de bodems weer vruchtbaar maken en zo bijdragen aan een weerbaar en toekomstbestendig voedselsysteem.

Hoe kun je António helpen?
Ben je in Portugal? Ga eens kijken op de boerderij van Terra Sintrópica of ga lekker eten bij het restaurant PREC. (Nog) niet in de buurt? Geef een donatie of meld je aan als vrijwilliger.

Website
https://terrasintropica.com/en/

Kenmerken
Permacultuur, syntropische landbouw, klimaatverandering, Portugal, horeca, groenteteelt, agroforestry, community

Lees meer over deze peasmaker

Terra Syntrópica tovert bijna-woestijn om in vruchtbare oase

Hoop. Het lijkt soms ver te zoeken. Maar bij mijn peasmaker van deze week, António Coelho en zijn team van [...]

IMG_7038 copy
IMG_6916 copy
IMG_6959 copy
IMG_7044 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy