Tim Moerman – Loverendale ter Linde

Type bedrijf
Eerste biologisch dynamische boerderij van Nederland. Gemengd bedrijf van 160 hectare met fruitteelt en verwerking, pompoenen, peulvruchten en granen in strokenteelt, koeien, kippen en varkens. Heeft ook een eigen boerderijwinkel, bakkerij, café met natuurspeeltuin en camping op eigen terrein.

Wat wil Tim bereiken?
Tim wil met zijn biologisch dynamische boerderij een alternatief bieden voor een systeem dat zijn grenzen bereikt heeft. Dat betekent voor hem geen grondstoffen meer produceren, maar juist echte lekkere en gezonde voeding maken die voor iedereen beschikbaar is. Die voeding moet vooral lokaal opgegeten worden en van a tot z gemaakt en geleverd worden in eigen keten. Daarbij hoort je rol pakken in de samenleving door mensen een stabiele werkplek te bieden en bijvoorbeeld gezonde maaltijden te maken voor scholen en de zorg.

Hoe kun je Tim helpen?
Deel zijn verhaal of bezoek de boerderij. Koop producten in de boerderijwinkel of bakkerij, kom kamperen of ga op de koffie.

Website
https://loverendaleterlinde.nl/

Kenmerken
Biologisch dynamisch, boerderij, gemengd bedrijf, fruitteelt, strokenteelt, recreatie, boerderijwinkel

Lees meer over deze peasmaker

Hoe een stagiair met grote dromen creator van een broedplek voor de toekomst van de landbouw werd

Als kind van ouders met een administratief beroep had de appel niet verder van de boom terecht kunnen komen. Maar [...]

IMG_7857
IMG_7894
IMG_7807
IMG_7791

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy