Type bedrijf
Meneer Appel beheert “Het Appelland”, een boomgaard met oude, bijzondere appelrassen in Elst die voor iedereen te bezoeken is. Als de boomgaard voldoende fruit produceert, zal Michael dat verwerken tot de lekkerste stroop. Hij verwerkt nu al appels en peren van kleine boomgaarden, consumenten en voedselbossen in zijn mobiele stroopfabriek tot pure, mega smaakvolle stroop in pot en schenkstroop.

Wat wil Michael bereiken?
Michael wil een landschap creëren dat mooi en goed is voor iedereen. Dat betekent volgens hem een landschap dat waarde toevoegt op het gebied van ecologie, educatie, esthetiek, ethiek en economie. Michael gelooft dat er voor ieder type fruit een manier is om het te verwerken tot een lekker product en dat weggooien onnodig is. Appels, en dan met name die van hoogstambomen, zijn zijn grote passie. Hij verwerkt appels en peren tot een hoogwaardig product, zodat het het in stand houden van de hoogstamboomgaarden, ook op economisch vlak waarde toevoegt.

Hoe kun je Michael helpen?
Check op de website van Meneer Appel wanneer de stroopdagen zijn. Heb je zelf een kleine boomgaard en wil je ook stroop laten maken? Neem contact op met Michael!

Website
https://stroopstokerij.nl/https://hetappelland.nl/

Kenmerken
Fruitteelt, landschapsbeheer, productie, kleinschalig, korte keten, voedselbos

Lees meer over deze peasmaker

Meneer Appel creeërt met zijn mobiele stroopfabriek een mooi en goed landschap voor iedereen

De afgelopen dagen was ik aan de slag bij peasmaker Michael Witjes, aka Meneer Appel. Met zijn mobiele stroopfabriek wil [...]

IMG_0575
IMG_0627
IMG_0602
IMG_0639 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy