Type bedrijf
Via Rechtstreex kun je verse en seizoensgebonden boodschappen bestellen bij boeren en makers uit je eigen regio. Bestellen kan online en Rechtstreex haalt de bestelde boodschappen op bij de boeren en makers. Via wijk-ophaalpunten of thuisbezorging komen de boodschappen naar je toe.

Wat wil Maarten bereiken?
Het is de missie van Maarten om eten van boeren en makers uit de lokale voedselketen zo toegankelijk mogelijk te maken. Hij wil een transparante, sociale voedselketen bouwen door boer en burger met elkaar te verbinden en door informatie te delen over de herkomst, teelt en prijsbepaling van producten. Zo krijgt iedereen van boer tot consument een eerlijke prijs, meer inzicht in elkaars situatie en ontstaat er meer verbinding tussen de verschillende schakels in de keten.

Hoe kun je Maarten helpen?
Woon je in de buurt van Rotterdam, Leiden of Den Haag? Bestel dan je boodschappen bij Rechtstreex. Winkelen bij de winkel in Den Haag kan ook. De missie van Rechtstreex verder helpen? Rechtstreex zoekt medewerkers. En: je kunt meedoen met de crowdfunding (zomer 2023).

Website
https://www.rechtstreex.nl/

Kenmerken
Lokaal, boodschappen, korte keten, sociaal, online

Lees meer over deze peasmaker

Met het terugbrengen van de menselijke maat en eigen verantwoordelijkheid wil Rechtstreex het voedselsysteem veranderen

De verbinding maken tussen consument, boer en omgeving en zo de mens weer centraal stellen in ons voedselsysteem. Dat is [...]

Knokken voor lokaal voedsel bij Rechtstreex

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Maarten Bouten van Rechtstreex. Al tien jaar knokt hij voor de [...]

IMG_3560 copy
IMG_3563 copy
IMG_3553 copy
IMG_3576 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy