Maarten en Eliette van Dam – Schevichoven

Type bedrijf
Schevichoven is een regeneratieve boerderij van 6 hectare in Leersum die gestoeld is op principes van agro-forestry, natuurinclusief, voedselbos en permacultuur. Er wordt gewerkt met 40 soorten meerjarige vaste planten die in stroken door elkaar heen groeien.

Wat willen Maarten en Eliette bereiken?
Maarten en Eliette willen gezonde producten produceren op een manier die zorgt voor herstel van bodemleven en de verhoging van de biodiversiteit in combinatie met een gezonde cashflow.

Hoe kun je Maarten en Eliette helpen?
Bezoek Schevichoven voor een rondleiding of kom op bezoek met je bedrijf of school. Ben je een afnemer? Ga in gesprek over afname van de heerlijke producten die van het land komen. Ben je boer en heb je interesse in regeneratief boeren? Meld je aan voor het programma kennisdeling.

Website
https://www.schevichoven.nl/

Kenmerken
Regeneratief, permacultuur, agro-forestry, Schevic-methode, natuurinclusief, crowdfunding

Lees meer over deze peasmaker

Niks is standaard aan deze regeneratieve boerderij die de natuur het werk laat doen 

Als ik voorheen de woorden ‘regeneratief’ en ‘permacultuur’ tegenkwam, dacht ik aan ingewikkelde landbouwmethodes. Maar nu ik een week op [...]

Kennismaken met een regeneratieve permacultuur boerderij

Ik ben gisteren aangekomen op een boerderij waar alles nieuw voor me is: er zijn alleen maar meerjarige gewassen en [...]

IMG_9017 copy
IMG_8987 copy
IMG_8982 copy
IMG_8985 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy