Type bedrijf
Orchard of Flavours is een botanische tuin met velen soorten subtropische, eetbare (fruit)bomen. In de tuin wordt gekeken of de bomen goed gedijen in het Portugese klimaat. De resultaten worden in detail vastgelegd en open source gedeeld. De tuin is open voor een guided tour of om zelf rond te kijken en te proeven.

Wat wil Miguel bereiken?
Klimaatverandering zorgt ervoor dat we in volle vaart naar nieuwe gewassen moeten gaan kijken die o.a. tegen hogere temperaturen en droogte kunnen. En dat opent perspectief voor veel bomen die hier nu nog niet te vinden zijn. Door te experimenteren en de kennis te delen, wil Miguel een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige voedselketen. Met de inzichten kunnen de zuidelijke Europese landen straks allerlei nieuwe soorten eetbare bomen gaan planten, ook in verschraalde gebieden.

Hoe kun je Miguel helpen?
Ben je in Portugal? Ga langs bij de Orchard of Flavours in de Algarve. Je kunt ook een workshop volgen. En wil je een donatie doen of op een andere manier samenwerken? Weet Miguel te vinden!

Website
https://www.orchardofflavours.com/

Kenmerken
Klimaatverandering, agroecology, botanische tuin, food forest, eetbare bomen, subtropisch

Lees meer over deze peasmaker

Maak kennis met de helden Pigeon Pea en de Moringa boom

Planten en bomen zijn onze uitweg uit de grote crisissen van deze tijd. Check nou deze twee eetbare helden die [...]

Orchard of Flavours biedt toekomstperspectief met subtropische eetbare bomen

Wat draagt het planten van eetbare, subtropische bomen uit de hele wereld in de Algarve in hemelsnaam bij aan een [...]

IMG_7503 copy
IMG_7487 copy
IMG_7533 copy
IMG_7529 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy