Type bedrijf
Montado do Freixo do Meio is een privé landgoed van 600 hectare waarvan een deel gebruikt wordt voor voedselproductie. Het bedrijf is één van de eerste biologische productiebedrijven van Portugal en produceert groente, wijn, olijven, kurk, vlees en eikels. Een groot deel van de producten wordt op het landgoed verwerkt tot saus, olie, koekjes ect en verkocht in eigen webshop en fysieke winkel. Zo’n 8000 bezoekers komen iedere jaar kijken of leren in de eigen school.

Wat wil Alfredo bereiken?
Het is de missie van Alfredo om de 600 hectare te beheren op een manier die overvloed opbrengt, maar wel in totale balans met de natuur. Daarom wordt het landgoed niet geploegd, maar wordt het onderhoud gedaan door schapen, koeien, varkens en paarden. Er wordt (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en geëxperimenteerd met nieuwe teelten zoals eikels en productiemethodes zoals agroforestry om zo nog beter te kunnen bijdragen aan de voedselketen van de toekomst.

Hoe kun je Alfredo helpen?
De producten van Montado do Freixo do Meio worden verkocht in de winkel op het landgoed en in de webshop. Ben je in de buurt? Neem een kijkje. Heb je interesse in het werk van Alfredo of wil je meer weten over eikels? Neem contact met ze op!

Website
https://freixodomeio.pt/

Kenmerken
Portugal, biologisch, regeneratief, agroforestry, klimaatverandering, landgoed beheer, holistische begrazing, producten, korte keten.

Lees meer over deze peasmaker

Het voedsel van de toekomst: de eikel

Stel: er is een gewas dat supergezond en veelzijdig is, waarvoor geen mest of andere input nodig is en je [...]

Natuurlijk voedselparadijs Montado do Freixo do Meio

Deze week ben ik aan de slag bij Montado do Freixo do Meio. Deze plek is zo ongelofelijk divers dat [...]

IMG_8088 copy
IMG_8156 copy
IMG_8092 copy
IMG_8145 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy