Type bedrijf
De Graanrepubliek is een coöperatie van lokale boeren, onderzoekers en ondernemers die samen de lekkerste (oer)granen telen en verwerken tot producten als brood, pasta, bier, whiskey en granola. Je kunt de Graanrepubliek ook bezoeken voor rondleidingen en om er te eten en te drinken.

Wat wil Niels bereiken?
Het is de missie van Niels samen met de coöperatie om optimaal gebruik te maken van de Groningse kleigronden en de manier waarop mensen over voedsel denken te veranderen. Dat willen ze doen door (oer)granen te telen op een manier de die bijdraagt aan een gezonde bodem en rijke biodiversiteit. Door het ontwikkelen van de lekkerste graanproducten en een sterk merk, zorgen ze voor een gezond verdienmodel voor de gehele keten en een toekomstbestendige afzetmarkt.

Hoe kun je Niels helpen?
Ben je in het noorden van Nederland? Ga op bezoek bij de Graanrepubliek om te proeven, producten te kopen of om gewoon een kijkje te nemen. De Graanrepubliek is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Zie je kansen? Neem contact op!

Website
https://www.graanrepubliek.nl/

Kenmerken
Lokaal, korte keten, regeneratief, streekproducten, experience

Lees meer over deze peasmaker

De Graanrepubliek laat de regio opbloeien met ‘ecosysteem van the willing’

Ketensamenwerking wordt vaak gezien als een belangrijk onderdeel van een duurzame en beter functionerende voedselketen. Goede voorbeelden zijn echter nog [...]

De Graanrepubliek als inspiratiebron voor ketensamenwerking

Ik ben deze week bij coöperatie De Graanrepubliek, waar peasmaker Niels Grootenboer directeur is. De manier waarop de hele keten [...]

IMG_0397 copy
IMG_0400 copy
IMG_0409 copy
IMG_0425 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy