Type bedrijf
De Chocolatemakers maken de lekkerste biologische chocolade. De cacao komt van boeren die ze kennen en er een eerlijke prijs voor krijgen. De chocolade wordt van boon tot reep CO2 neutraal geproduceerd in de eigen, zelfgebouwde fabriek in Amsterdam en een deel van de cacao wordt emissievrij per zeilschip vervoerd.

Wat wil Rodney bereiken?
Rodney wil laten zien dat je een bedrijf kunt bouwen op waarden die bijdragen aan een betere wereld. Door zelf een productieketen in te richten die eerlijk is voor de boer, zorgt voor natuurherstel, co2 neutraal is en gedeeltelijk emissievrij, wil hij een model creëren dat ook voor andere chocolademakers te implementeren is. Zo vergroot hij de impact en zorgt het voor defragmentatie van de chocoladewereld.

Hoe kun je Rodney helpen?
Koop de heerlijke chocolade bij biologische winkels als EkoPlaza of bestel de repen direct in de webshop. Je kunt de fabriek in Amsterdam ook bezoeken voor een tour.

Website
https://chocolatemakers.nl/

Kenmerken
Biologisch, eerlijk, product, retail, co2 neutraal, no waste, emissievrij

Lees meer over deze peasmaker

Chocolademaker Rodney Nikkels wil de nieuwe duurzame standaard neerzetten voor bean-to-bar chocolade

Een bedrijf dat CO2-neutraal de lekkerste chocolade maakt, de cacaobonen daarvoor emissievrij transporteert en daarmee zorgt voor natuurherstel en een [...]

Bij de aankomst van de ‘zeilende cacao’ van de Chocolatemakers

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Rodney Nikkels van één van de meeste bijzonder chocolademakers van ons [...]

IMG_1888 copy
IMG_1898 copy
IMG_1932 copy
IMG_1903 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy