Type bedrijf
Erve Kiekebos is de eerste Nederlandse Lenteland boerderij: een regeneratieve gemeenschapsboerderij in wording waarvan je mede-eigenaar kunt worden. Op Erve Kiekebos wordt geboerd in harmonie met de natuur. Er wordt nu voor 30 gezinnen groente geteeld die verkocht wordt in wekelijkse groentepakketten. Het doel is om door te groeien naar 90 gezinnen en straks ook fruit, eieren en rundvlees aan te bieden.

Wat willen Niels en Jaap bereiken?
Jaap en Niels willen helpen om de complexe puzzel, het voedselsysteem van de toekomst, mee vorm te geven. Ze geloven dat die regeneratief is, met lokale en directe afzet van de producten en dat dier, plant, mens en omgeving met elkaar in balas zijn. Ook vinden zij dat landbouwgrond niet van één bezitter hoort te zijn, maar in eigendom van de community die van de boerderij eet. Dit alles komt samen in hun Lenteland boerderij Erve Kiekebos.

Hoe kun je Niels en Jaap helpen?
Woon je in de buurt? Meld je aan voor een heerlijk groentepakket vol seizoensgroente. Nog meer doen? Je kunt eigenaar worden van een stukje Erve Kiekebos.

Website
https://ervekiekebos.nl/

Kenmerken
Regeneratief, natuurinclusief, groentetuin, lokaal, korte keten, community, CSA

Lees meer over deze peasmaker

Met regeneratieve gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos realiseren boeren Jaap en Niels hun droom

Je eigen regeneratieve boerderij starten zonder eigen grond, relevante achtergrond of werkervaring, is nogal een uitdaging. Als je de grond [...]

Met de poten in de klei bij Lenteland boerderij Erve Kiekebos

Deze week ben ik aan de slag in het Gelderse Empe op Lenteland boerderij Erve Kiekebos van peasmakers Jaap Fris en Niels Moshagen. Eigenlijk is alles aan [...]

IMG_5221 copy
IMG_5275 copy
IMG_5247 copy
IMG_5269 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy