Type bedrijf
Mixblik is een sociale onderneming die wereldgerechten in blik maakt. De gebruikte ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Bij Mixblik werken 20 vrouwen die pas kort in Nederland wonen. In de conservenfabriek in Rotterdam maken ze de lekkerste gerechten uit hun landen van herkomst.  Tussen de bedrijven door oefenen de vrouwen de Nederlandse taal en volgt iedereen een interne opleiding.

Wat willen Esther & Iris bereiken?
Esther en Iris willen net gearriveerde vrouwen een kans geven op een goede toekomst door ze zelfstandigheid te geven. Dat doen ze door de vrouwen  werkervaring op te laten doen en ze een interne opleiding aan te bieden, zodat ze kans maken op een vaste baan. Door eten te maken dat plantaardig, gezond en veelal biologisch is en weinig verspilling veroorzaakt, willen Esther en Iris ook bijdragen aan de voedselketen van de toekomst.

Hoe kun je Esther & Iris helpen?
Koop de lekkere Mixblikken bij één van de verkooppunten of bestel ze in de Mixblik webshop. Mixblik verder helpen met een donatie, een afname voor kerstpakketten of op een andere manier meedoen? Laat van je horen!

Website
https://mixblik.nl/

Kenmerken
Vegetarisch, product, inclusief, sociale onderneming, no waste, on the way to bio

Lees meer over deze peasmaker

Mixblik zet met wereldgerechten in blik migrantenvrouwen in hun kracht

Deze week ben ik aan de slag bij sociale onderneming Mixblik. Deze jonge Rotterdamse organisatie, opgericht door peasmakers Esther van [...]

Silsi maken bij sociale wereldgerechten conservenfabriek Mixblik

Innoveren met maaltijden in blik, kan dat? Ja, want Mixblik doet het! Als is het misschien niet de manier van innoveren waar [...]

IMG_2047 copy
IMG_2062 copy
IMG_2051 copy
IMG_2081 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy