Op roadtrip? Yes Peas!

Mijn Peas of Me avontuur brengt me naar bijzondere plekken. Deze week ben ik met peasmaker Aart-Jan Knauff van Leev in Leipzig.

In Leipzich wordt het nieuwste Leev product gemaakt: de geroosterde kikkererwten snack YES PEAS ✌️

Leev heeft als missie om gezonde en biologische voeding beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk consumenten. Ze verkopen broodvervangers, snacks en ontbijtproducten in Nederlandse supermarkten. Leev werkt toe naar een volledig plantaardig assortiment en gelooft in de toekomst van peulvruchten. Met YES PEAS zetten ze hier een concrete stap in.

De ‘kikkererwtenroosterij’ die we bezoeken is een jonge startup die op relatief kleine schaal biologische kikkererwten roostert. De Italiaanse kikkererwten worden droog geroosterd en op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten. Eigenlijk jammer dat de consument niet kan zien dat het product op zo’n ambachtelijk plek gemaakt wordt.

De introductie van YES PEAS vindt niet, zoals je misschien verwacht, plaats bij een high-end retailer maar bij Aldi en Trekpleister. Dat past bij de missie van Leev om iedereen te kunnen bereiken met gezonde en biologische voeding.

Ik heb de YES PEAS natuurlijk intensief geproefd en kan zeggen dat ze écht lekker zijn. Daarnaast geniet ik enorm van deze roadtrip en de kerstmarkt in Leipzich die ik er als cadeautje bij krijg.

Stiekem droom ik van een YES PEAS limited edition “Peas of Me” gemaakt van Nederlandse peulvruchten. Who’s with me?

IMG_9626 copy
IMG_9630 copy
IMG_9552 copy
IMG_9588 copy