Type bedrijf
Brute Bonen verkoopt koffie die geteeld is in bossen. Ze branden iedere week verse koffiebonen in hun branderij in Den Haag. Consumenten en bedrijven kunnen hun bestelling op die dag laten branden en hebben zo altijd verse koffie in huis. Je kunt ook koffie komen drinken in de Espressobar die bij de branderij zit.

Wat wil Jop bereiken?
Het de missie van Jop om ervoor te zorgen dat alle koffie in de wereld uit bossen komt. De meeste koffie wordt geteeld in grootschalige monoculturen, terwijl het veel logischer is om koffie in bossen te telen samen met andere gewassen, zoals cacao en specerijen. Koffie houdt van schaduw en bossen zorgen voor opslag van CO2, meer biodiversiteit en een betere bodemkwaliteit. En: hoe meer koffie er gedronken wordt, hoe meer bos erbij komt. De koffie van Jop heft door de teeltmethode zelfs een positieve CO2 impact.

Hoe kun je Jop helpen?
Meld je aan voor de branddag en ontvang om de week verse koffiebonen in je brievenbus. Ben je een bedrijf? Ook dan zit je goed bij Brute Bonen. In Den Haag en zin in een bakkie of een lekkere lunch? Kom langs!

Website
https://brutebonen.nl/

Kenmerken
Agroforestry, CO2 positief, horeca, B2B, webshop, sociaal inclusief

Lees meer over deze peasmaker

Brute Bonen haalt met ieder kopje koffie CO₂ uit de lucht

Al koffie drinkend CO₂ uit de lucht halen? Met de bonen uit het bos van peasmaker Jop Bröcker kan het [...]

IMG_0927 copy
IMG_0946 copy
IMG_0928 copy
IMG_0947 copy

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy