Type bedrijf
Monte Silveira is een biologische en regeneratieve familieboerderij van 700 hectare bestaande uit 500 hectare ‘montado’, het traditionele Portugese agroforestry-systeem met kurkbomen en grasland en 200 hectare waar peulvruchten en granen op geteeld worden. Het landgoed wordt onderhouden door geiten, paarden, schapen en koeien die ook vlees leveren. Er is veel aandacht voor (wetenschappelijk) onderzoek. Zo wordt er onder andere een nieuwe methode getest voor duurzame amandelteelt en worden er micro-algen geproduceerd voor de voedingsmiddelen industrie met de mest van de eigen dieren.

Wat wil João bereiken?
João heeft als missie om het ecosysteem waarin hij werkt te leren begrijpen. Door de biodiversiteit te respecteren en te bevorderen wil hij gezond en voedzaam voedsel produceren. Het produceren van voedsel resulteert weer in koolstof vastlegging en herstellen van organisch materiaal in de bodem en het sluiten van kringlopen.

Hoe kun je João helpen?
Ben je producent of inkoper en wil je werken met de producten van Monte Silveira? Neem contact met ze op. Volg Monte Silveira op Instagram voor de laatste nieuwtjes.

Website
Binnenkort online

Kenmerken
Portugal, biologisch, regeneratief, agroferestry, montado, holistische begrazing, olijfolie, peulvruchten

Lees meer over deze peasmaker

Monte Silveira wil haar ecosysteem beter leren begrijpen

De afgelopen week was ik aan de slag bij biologische en regeneratieve boerderij Monte Silveira. Peasmaker João Valente ziet het [...]

Kennismaken met medicinale olijfolie bij Monte Silveira

Ik ben op mijn reis al veel boerderijen tegengekomen die olijfolie maken. Maar olijfolie met medicinale eigenschappen, that’s a first. [...]

IMG_9753 copy
IMG_9807 copy
IMG_9715 copy
IMG_5737

Ook peasmaker worden?

Wil jij graag dat ik ook bij jou aan de slag ga? Stuur me een berichtje en wie weet sta ik binnenkort bij je op de stoep!

IMG_7607 copy