De ultieme korte keten beleving met boer Henk

Samen met peasmaker boer Henk Kerkers heb ik de ultieme korte keten beleefd. In de ochtend samen oogsten, ‘s middags de horecaklanten zelf beleveren.

De lokale horeca is gek op de verschillende bonen, gekleurde bieten, bijzondere aardappelen en eetbare bloemetjes van Bijzonder Brabants. Ze worden met grote zorg geteeld en geoogst. De hoeveelheden zijn klein, het aantal horeca klanten is dat ook.

Kan dat uit vraag je je af? Ja dat kan. Niet iedere rit op zichzelf is het waard, maar op jaarbasis is dat het wel. Henk berekent in detail wat het kost om een product te telen en dat is de prijs. Voor minder gaat het niet weg.

En nog belangrijker: door zelf klanten te bezoeken weet Henk wat er speelt. De chefs waar hij mee werkt bieden inspiratie voor zijn teelt. En hij geniet van het contact, dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.

Als boer Henk op pad is, in overal met klompen, spat de passie ervan af. Eigenlijk gun ik iedereen om dat een keertje mee te maken. Voor nu kunnen jullie in elk geval meegenieten van de foto’s.

IMG_8243
IMG_8246
IMG_8247
IMG_8250
IMG_8255
IMG_8256
IMG_8259
IMG_8260