Hakken en schillen bij The Harvest

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Wessel van Winden van The Harvest. Wessel is één van die bijzondere, jonge en extreem gedreven voedselveranderaars die ik mag ontmoeten op mijn reis.

Wessel gelooft dat de keuzes die we nu maken, bepalend zijn voor de toekomst. Daarom kiest hij ervoor om bij te dragen aan een voedselketen die lokaal, gezond en eerlijk is. Dat doet hij met zijn The Harvest restaurants, waar hij gezonde bowls serveert gebaseerd op het Hollandse AVG’tje, maar dan met een moderne twist.

Alle verse ingrediënten zijn lokaal & seizoensgebonden en komen van boeren die Wessel kent. Vlees staat op het menu, maar maar zo duurzaam mogelijk en in kleine porties en er zijn meer vega opties. Zijn team maakt alles zelf, van gegrilde groente tot mayonaise, van satésaus tot bietenbrownies. Dat betekent ongelofelijk veel snij- en prepwerk, maar ook kneitervers eten.

Op 23-jarige leeftijd opende Wessel zijn eerste restaurant in Rotterdam. Dat is nu 5 jaar geleden en zijn zaak floreert. De tweede Harvest in Delft is nu bijna twee jaar open en moet nog op stoom komen. Inmiddels stuurt Wessel 45 jonge mensen aan en zijn ambities zijn nog groter.

Wessel is ondernemend, ziet kansen en is zeer principieel in waar hij voor staat. Is er geen lokale boerenkool? Dan gaat dat van het menu. Hij is continue bezig met wat écht bijdraagt aan zijn missie. Maar nooit ten koste van gastvrijheid en gezelligheid, wat ik deze week zelf mag ervaren bij het meewerken in de restaurants.

Echt, ons land zit vol met jonge, gedreven mensen die laten zien dat het anders kan. Ga bij Wessel proeven en geniet!

IMG_0578 copy
IMG_0581 copy
IMG_0552 copy
IMG_0597 copy