Aan de slag bij regeneratieve Unilever Wilder Land

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Wilder Land. Matthijs en Daan hebben de inspirerende ambitie om dé ‘regeneratieve Unilever’ te worden. 

Hoe dan, vraag je je af? Matthijs en Daan willen van Nederland een Wilder Land maken. Dit willen ze bereiken door boeren te helpen natuurherstellend (regeneratief) te boeren en van een landschap met monoteelten, te bewegen naar een landschap met méér biodiversiteit. Dus veel verschillende lokale gewassen en meer insecten, vogels en andere dieren in het landschap.

De gedachte is dat door te zorgen voor een sterk merk, fantastisch lekkere producten en een groeiende afzetmarkt, boeren ook daadwerkelijk gewassen kunnen gaan telen en afzetten die passen in een Wilder Land.

Wilder Land maakt al een aantal jaar thee van Nederlandse (on)kruiden als kamille, duizendblad en weegbree. Nu lanceren ze een boerderijbox met o.a. kombucha, pasta, granola en bier gemaakt van Nederlandse oergranen, noten en kruiden. Zo testen ze welke producten ze uiteindelijk het beste kunnen toevoegen aan hun assortiment.

Deze week help ik mee in de hectische periode die in het teken staat van het maken van de nieuwe producten en de logistieke uitdaging die komt kijken bij een introductie van niet één, maar een hele familie aan nieuwe producten.

De uitdaging van Wilder Land? Ze werken inmiddels met 35 boeren en hebben een wachtlijst aan boeren die ook mee willen doen. Dus: ze hebben meer monden nodig.

Wil je helpen? Check https://lnkd.in/eSNNGaKh (en met de code peasofme10 krijg je 10% korting en krijgt Peas of Me ook een beetje).

IMG_7578 copy
IMG_7577 copy
IMG_9457 copy
Screenshot 2022-11-29 at 20.18.04
IMG_9447 copy
IMG_9454 copy
IMG_9461 copy
IMG_9431 copy