Aan de slag bij de 50e peasmaker!

Dit voelt toch als een bijzonder momentje, want ik ben deze week aan de slag bij mijn 50e peasmaker! En dat is er wel eentje die past bij deze mijlpaal: regeneratieve koploper La Junquera & The Regeneration Academy in Murcia.

Toen ik op 1 september 2022 bij eerste peasmaker Ivar aan mijn reis begon, had ik geen idee hoe dit avontuur zou lopen. Zaten voedselveranderaars wel te wachten op mijn komst? Zouden er wel genoeg plekken zijn om te bezoeken? Zouden jullie wel interesse hebben in mijn verhalen?

Ja, ja en nog eens ja! Want wat een avontuur is het geworden. Ik heb nog nooit zoveel geleerd en gedaan in 1,5 jaar. En nog belangrijker: ik heb nog nooit zoveel mooie mensen ontmoet. Peas of Me is voor mij, en ik hoop ook voor anderen, een project van hoop geworden.

En ondanks dat 50 een mooi getal is, zit mijn reis er nog lang niet op. Ik ga weer terug naar Portugal voor een aantal bijzondere plekken en daarna lonken de Nederlandse voedselveranderaars weer. Maar ik denk nu ook veel na over hoe ik al die kennis die ik opdoe, nog beter kan gaan delen. Want we kunnen zóveel leren van al deze inspirerende boeren en bedrijven.

Later meer over mijn peasmaker van deze week La Junquera van Yanniek Schoonhoven en Alfonso Chico de Guzmán. Ik mag me hier laten omringen met een groep jonge mensen die vol passie, 1100 gortdroge hectares in het meest verwoestijnde gebied van Spanje, nieuw leven inblaast. Over hoop gesproken…

📷 Gisteren tijdens het werk in de groentetuin met de studenten van de Regeneration Academy.

🌱 Geniet je van mijn verhalen en wil je mijn missie steunen? Neem dan ook je Petje Af & ontvang mijn (reis)dagboek 🌱