Peas of Me zomertour stop 1: Thibaud van der Steen – No Waste Army

De eerste stop van mijn Peas of Me zomertour is No Waste Army van Thibaud Van der Steen in Breda. Samen met Stijn Markusse (Boerschappen) wil Thibaud voedselverspilling structureel aanpakken door verse producten te verwerken tot houdbaar lekkers.

Want het probleem lijkt me inmiddels wel helder: er worden structureel grote hoeveelheden groente, fruit en andere producten verspild. Deze redden door ze rechtstreeks bij de consument te bezorgen, is te complex. De houdbaarheid is vaak kort en geschikte afzetkanalen ontbreken. Verwerken, zo de houdbaarheid verlengen en later verkopen werkt beter. Maar hoe bereik je structureel genoeg mensen om deze producten te kopen?

De oplossing van Thibaud is een zéér kansrijk Kromkommer 2.0: hij bouwt een ‘leger’ aan consumenten die via een abonnementsmodel 4 keer per jaar een box afnemen vol houdbare producten als soep, saus, sap, spread etc. gemaakt van geredden ingrediënten. En dient een reststroom zich aan? Dan zijn de verwerkingsmogelijkheden en de monden die het gaan opeten al geregeld.

Ik help No Waste Army deze dagen met meedenken over het aanbod van reststromen, het maken van producten, campagnes en alles daaromheen. En dat is hard nodig, want de eerste box wordt 28 september al bezorgd. Er hebben zich nu bijna 3000 soldaten aangemeld. Maar: de army moet verder groeien om nog meer eten soldaat te maken én om rendabel te kunnen gaan produceren.

Wil jij Thibaud helpen?
>>> Meld je aan voor een box en join the army.
>>> Ben je boer en heb je reststromen? Of ben je producent en kun je reststromen verwerken tot een houdbaar en lekker product of weet je wie dat kan? Laat van je horen!
>>> Heb je ideeën voor duurzame of herbruikbare verzenddozen? Dan zijn tips welkom.