In San Sebastian: de cirkel is rond

Gisteren was ik terug op deze plek in San Sebastian. Hier begon mijn reis naar het zuiden voor mijn gevoel vorig jaar oktober echt. Ik had toen nog geen idee dat dit avontuur mij zo’n rijkdom zou brengen.

Ik wilde graag terug naar deze berg om de cirkel rond te maken. Toen ik vorig jaar uit Nederland vertrok, voelde ik best een drempel om familie en vrienden achter te laten. Maar toen ik hier voor het eerst de overweldigende vrijheid voelde, besefte ik waarom ik dit avontuur ook alweer was begonnen.

6 maanden alleen door Spanje en Portugal toeren was niet alleen maar mooi en fijn. Het was regelmatig uitdagend en soms ronduit eenzaam. De confrontatie met mezelf in de oase van rust was intens. Maar ik voelde me vooral vaak een ongelofelijk rijk mens.

Ik heb zoveel mooie, inspirerende en lieve mensen ontmoet. De nieuwe kennis die ik heb mogen opdoen is overweldigend. Ik ben op de mooiste plekken geweest en heb de magie van de natuur meer dan ooit kunnen ervaren.

Deze reis leert mij opnieuw dat als je hart je vertelt dat je iets moet doen, het altijd loont om jezelf die drempel over te duwen. Ook al voelt het ongemakkelijk.

Ik ben bijna weer in Nederland en heb veel zin om daar mijn reis voort te zetten. Dankjewel dat ik al die maanden mijn reis met jou mocht delen.