De 25e peasmaker

Vorige week realiseerde ik me ineens dat HAK mijn 25e peasmaker was. Toch een momentje om even bij stil te staan.

3 september 2022 vertrok ik op mijn Peas of Me reis. Er volgden 25 voedselveranderaars die ik met mijn camper bezocht en die mij (en jullie) iedere week op hun eigen unieke manier inspireerde.

Ik kampeerde op boerenerven en industrieterreinen, op opritten en campings. Ik leerde over koji fermentatie, bakte zuurdesembrood, oogstte rode kolen, pakte pakketjes in, hielp met marketingplannen en kraakte walnoten. Ik at mee aan keukentafels, in bedrijfskantines en ontdekte de kleinste dorpjes. Ik liet bedrijfsalarmen afgaan en sloot mezelf onbedoeld op achter grote bedrijfshekken.

Maar bovenal mocht ik verbinding maken met de mooiste, liefste en gepassioneerde mensen die allen één ding gemeen hebben: keihard werken aan de voedselketen van de toekomst. Iedere week heb ik een totaal nieuw leven waarin ik ontzettend veel leer over ons voedsel, ondernemen en vooral over mensen. Wat een ongelofelijk rijk leven is dit en ik ben dankbaar dat ik dit mag meemaken.

Maar mijn reis zit er nog lang niet op. Er staan prachtige boeren en bedrijven op mijn programma de komende maanden en: het wordt zomer! Daar kijk ik enorm naar uit. Want wat is er in ons land nog veel te ontdekken.

Ben ik nog niet bij jou geweest of ken je iemand die niet op mijn route mag ontbreken? Laat van je horen!

Alle peasmakers en hun verhalen rustig bekijken? Die vind je hier.