Aan de slag met de uitdagingen van Veggie Oats maker Grünten

Deze week ben ik aan de slag bij peasmaker Berend Eberson van Grünten. Het is zijn missie om mensen makkelijker gezondere keuzes te laten maken. Dat doet hij met zijn gezonde ontbijtjes en snacks bomvol groente die óók nog eens naar taart smaken. 

Dat Berend met Grünten is gestart, is niet vreemd. Hij komt in zijn tienerjaren flink aan in gewicht. Op een gegeven moment gaat bij hem de knop om. Hij gaat fanatiek sporten en verdiept zich in gezond eten. Tijdens zijn studie gezondheidswetenschappen komt hij erachter dat vrijwel niemand genoeg groente eet.

Gemotiveerd door zijn gezonde levensstijl, maakt hij in 2018 dagelijks zijn ‘appeltaart havermout’: bloemkool met havermout, krenten, appel en kaneel. Waarom is zoiets niet te koop, vraagt hij zich af? Juist bij het ontbijt kunnen mensen wel wat extra groente gebruiken. Hij gaat experimenteren met productontwikkeling en in 2018 verschijnt zijn Veggie Oats daadwerkelijk op het schap.

Ja, mensen moeten simpelweg meer groente gaan eten bij iedere maaltijd. Maar Berend weet ook hoe moeilijk gewoontes te veranderen zijn. Met zijn producten wil hij de consument verleiden om binnen de keuzes die ze nu maken, de betere en gezondere optie te kiezen. Daarom maakt hij nu ook bananenbrood, brownies en kruidkoek met veel groente, laag in calorieën en zonder troep.

De fase waarin Grünten nu zit, is een uitdagende. Er is financiering nodig om verder te kunnen groeien naar een merk waar niemand meer omheen kan. En het team moet uitgebreid worden met de juiste mensen om het merk en de operatie klaar te maken voor opschaling. Deze week help ik Berend waar ik kan met zijn uitdagingen.

Enne, mocht je het je afvragen…. de producten zijn verrassend lekker. De Chocolate Brownie met pompoen en de Veggie Oats met Carrot Cake smaak zijn mijn favoriet (en plantaardig!).