Wat gebeurt er als je de drastische beslissing maakt om je leven om te gooien?

Twee jaar lang was ik zoekende. Niks kwam uit mijn handen, ik kon geen beslissingen maken en voelde me vaak slecht. Sinds Peas of Me bij mij is geland, ziet de wereld er totaal anders uit. Binnen een maand besloot ik een nieuw concept te lanceren, mijn huis op te zeggen, al mijn spullen te verkopen en een camper aan te schaffen. En de paniek slaat niet toe.

Het tegendeel is eigenlijk waar. Ik voel me rustig en zelfverzekerd. Maar ook de energie die ik ooit voelde, is helemaal terug. En gelukkig maar, want dat is nodig ook. Want waar begin je in hemelsnaam na zo’n beslissing?

Ik ben bezig met het uitwerken van Peas of Me als concept, zorgen dat al mijn spullen een bestemming krijgen (hoi marktplaats!), een camper kopen en alles wat daarmee samenhangt, het voeren van gesprekken met mogelijke samenwerkingspartners en het voorzichtig plannen van een route met peasmakers die ik wil gaan bezoeken.

Tussen alle zaken door probeer ik bewust afscheid te nemen van het leven dat ik leef. Ik geniet van de stad, de ruimte in mijn huis, het kunnen eten en drinken wat ik wil waar ik wil. Ik merk dat ik de schoonheid van bepaalde dingen ineens beter zie. Het werkt echt zo dat als je weet dat je straks iets niet meer hebt, je het meer gaat waarderen.

En ja, soms bezoeken die beren op de weg me. Met name avonds. Wat als niemand mijn verhalen interessant vindt? Wat als ik niet genoeg kan verdienen met wat ik doe? En maakt deze levensstijl me niet eenzaam? Maar het idee van de totale vrijheid en de passie voor mijn plan duwen die beren zo weer van de weg af.

Dingen gaan ineens bijna automatisch, alles valt op zijn plek. De wereld lijkt weer met me mee te werken. Hoe kan dat toch?
Ik heb de antwoorden niet. Maar voor mij is het wel opnieuw de bevestiging dat je hart volgen in alles wat je doet echt de enige manier is.

📷 De plek in Utrecht waar ik de afgelopen 10 jaar heb gewoond. Dit is zo’n plek waarvan ik ineens zie hoe mooi het eigenlijk is.

(Deze blog publiceerde ik eerder op LinkedIn)