Waarom was ik ook alweer aan dit leven begonnen?

Na mijn achtste peasmaker is het tijd voor een update. Vorige week vroeg ik me voor het eerst af waarom ik in hemelsnaam voor dit leven heb gekozen.

De eerste twee maanden van mijn reis waren fantastisch. Ik heb zoveel inspirerende mensen ontmoet, veel geleerd en genoten van het leven in en met de natuur. Maar het is niet alleen hosanna om in een camper te wonen en te werken en ook daar wil ik ook open over zijn.

Vorige week had ik een pittige week en dat lag zeker niet aan de inspirerende voedselveranderaar waar ik was. Mijn lijf had even geen trek meer ik het lichamelijke werk en het alsmaar koud zijn. Ik was moe en ieder klusje dat ik deed voelde als teveel. Ik snakte weer even naar het werken achter een bureau, lekker warm en comfortabel.

Afgelopen maandag zat ik s’ avonds in mijn camper, het was regenachtig weer en om half 6 al donker. De avond lag nog voor me en ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Ik had behoefte aan comfort, gezelschap en warmte, maar kon het niet vinden. Het maakt me ongerust over de komende donkere en koude maanden. Kan ik me dan ook happy voelen in dit leven?

IMG_9064 copy
IMG_8857 copy
IMG_8692 copy
IMG_8570 copy
IMG_9001 copy
IMG_8885 copy
IMG_8552 copy
59bc9fb6-30b6-4bda-a843-0d45e217d0d1 copy

Ik heb het antwoord niet, ik moet het gaan ervaren. Wat ik wel weet is dat de afgelopen twee maanden tot de rijkste van mijn leven behoren. Ik weet ook dat toen ik nog in een comfortabel huis zat, ik me juist vaak ongelukkig en eenzaam voelde. Dat heeft mij ertoe gedreven om anders te gaan leven. Me zo voelen zit niet vast aan een plek. Die kennis geeft mij er vertrouwen in dat het goed komt.

Ik ben nu niet bij een peasmaker, maar mag verblijven in een prachtig boerderijtje van een vriendin midden in de Betuwe. Het is heerlijk om even de ruimte en het comfort te hebben. Tegelijkertijd voel ik me op momenten schuldig dat ik niet in mijn camper zit, het voelt alsof ik aan het valsspelen ben. Ik weet dat ik de enige ben die dit zo ervaart. Ik heb aan niemand verantwoording af te leggen en er zijn geen regels voor dit leven. Waarom ben ik zo streng voor mezelf?

Deze week pak ik klusjes op waar ik anders niet aan toe kom. Zo wil ik mijn verhalen gaan inspreken zodat je ze als podcast kunt luisteren en gaat mijn eerste nieuwsbrief er binnenkort uit. Ik ben ook druk met mijn planning voor de komende weken. Inmiddels zit het seizoen bij boeren er wel zo’n beetje op. Daarom ben ik op zoek naar leuke makers, merken, restaurants en winkels die werken aan de voedselketen van de toekomst.

Ken je of ben je zo’n peasmaker? Dan hoor ik graag van je!

 

Wil jij ook bijdragen aan mijn missie? Join the grouppeas hier