Reflectie op de eerste maand Peas of Me

Deze week ben ik even niet bij een peasmaker. Het is tijd voor reflectie op mijn eerste Peas of Me weken.

Een maand ben ik inmiddels op pad met de peasfinder. Ik begin langzaam te wennen aan het leven in een camper en dat gaat eigenlijk best goed. Ik merk dat ik me snel aanpas aan de nieuwe situatie. Dingen die eerst heel gewoon waren zoals een warme douche, voelen nu echt als een cadeautje. Het omgaan met de kou heb ik nog niet helemaal in de vingers.

Maar wat ik in mijn reis hoopte te vinden, vind ik ook daadwerkelijk. Ik leef meer met de natuur. Ik zie de mistbanken optrekken in de ochtend, sport onder de sterrenhemel en heb nog nooit zoveel prachtige luchten gezien. Iedere nieuwe plek nodigt uit tot een rondje hardlopen of een wandeling, er is overal wat te ontdekken.

Die afgelopen weken voelen rijk (en ja, het is echt tijd voor een nieuwe definitie van dat woord). Wat ik nu doe voelt niet als werk. Iedereen die ik ontmoet opent zijn of haar huis en hart voor me. Ik eet mee aan de keukentafel en voer de mooiste gesprekken. Het brengt mijn vertrouwen in de medemens, wat ik misschien een klein beetje was kwijtgeraakt, weer terug.

IMG_8184
IMG_7892
IMG_8101 copy
f6adb18c-737b-4f74-92a5-57b5316f5023 2 copy
IMG_7783 copy
IMG_8269 copy
IMG_7840
grouppeas Peas of me

Ik heb in vier weken tijd meer over ons voedsel geleerd dan het afgelopen jaar. Iedere peasmaker is anders en ik voed me dankbaar met hun passie en kennis. Het fysiek werken is soms zwaar, maar het resultaat van je werk is concreet en tastbaar en mijn lijf en hoofd worden er blij van. Het maken van de verhalen zorgt ervoor dat ik mijn creativiteit kwijt kan, net als het sparren met de peasmakers over hun uitdagingen.

Wat ik nog lastig vind is de balans vinden tussen het meewerken bij de peasmaker en het maken van de content en het andere werk wat bij Peas of Me hoort. Ook is het soms frustrerend dat je een week werkt aan een verhaal dat vervolgens nog door te weinig mensen gelezen wordt. Ik weet dat het bouwen is en dat is ok. Ik heb geen haast en het maken van die verhalen geeft me veel energie.

Deze week schrijf ik en werk ik aan Peas of Me. Wat kan beter? Hoe kan ik meer mensen betrekken bij de peasmakers? Ideeën van jullie zijn uiteraard ook meer dan welkom.

Ik ben nu een paar dagen te gast bij Imagro. Daar gaf ik gisteren een inspiratielunch voor het hele team. Een fantastische plek om een paar dagen te mogen werken. En ik kijk uit naar mijn peasmaker van volgende week Landgoed Velhorst.