Kan AI me helpen bij het bereiken van mijn missie?

Langzaam begint het besef te komen dat ik als persoon, maar vooral wij als mensheid, op een kantelpunt staan. En wel eentje die meer impact gaat hebben dan wat dan ook.

Ja, ik heb het over AI. Ik hanteerde tot nu toe vooral de kop-in-het-zand-methode. Tot ik onlangs door een vriend werd aangesproken op mijn verantwoordelijkheid. Want zoiets absurd groots als AI vraagt volgens hem om het innemen van positie. En weet je, hij heeft nog gelijk ook.

Wat mij met name raakt als het om AI gaat, zijn niet per se de doemscenario’s. Maar dat AI straks vele malen slimmer gaat zijn dan de gehele mensheid bij elkaar wel. En de mogelijkheid dat de mens een treetje zal zakken op de ladder van dominantie… daar kan ik met mijn verstand simpelweg niet bij.

Door de grootsheid en het niet kunnen bevatten, zie ik veel parallellen tussen deze AI-zoektocht en mijn spirituele reis. Voor beide is er geen handboek voor hoe dit aan te gaan. Ga ik voor overgave aan het grotere, ontastbare of ga ik in de weerstand? Maar zowel AI als het ‘goddelijke’ voelen als een waarheid die ik niet kan negeren. Ze vragen simpelweg om actie.

Maar ja, hoe pak je dit aan? Als ik het even niet weet, dan is er voor mij één vaste methode: gewoon bij het begin beginnen. Babysteps. Dus ik kijk simpele video’s over wat AI is en ik klets met ChatGPT. En dit alles vraagt nogal wat van me. Want ik ben geen techmens, ik heb er geen gevoel voor en het boeit me eigenlijk ook niet echt.

Maar ik kan het niet meer ontzien. Daarnaast ben ik ook gewoon razend benieuwd of AI mij verder kan helpen met mijn missie. Ik wil kunnen begrijpen of het kan bijdragen aan het versnellen van de voedseltransitie. En misschien kan het van deze wereld juist een fijnere en betere plek maken?

Maar eerst komt het begrijpen en ik sta nog ver af van dat punt. Dus ik kan jouw hulp hard gebruiken! Wat moet ik lezen of kijken om hierin verder te komen? Welke cursus kan ik volgen? Wie moet ik spreken? En hoe kijk jij naar AI? Laat het me weten!

ps. Deze tekst is geschreven door mij, maar gecheckt door ChatGPT

🌱 Geniet je van mijn verhalen en wil je mijn missie steunen? Neem dan ook je Petje Af 🌱