1 jaar op reis

Deze week is het precies een jaar geleden dat ik huis en haard verliet om op reis te gaan in mijn camper. Ik ging aan het werk bij 37 voedselveranderaars door hele land.

Veel mensen vragen mij wat mijn belangrijkste inzicht tot nu toe eigenlijk is. En die is voor mij heel helder: alles draait om mensen. Mensen die kunnen verbinden. Mensen die werken met hun hart, die een droom en een missie hebben. Die met hun poten in de klei ‘gewoon’ doen waar de rest over praat.

En ja, die mensen moeten knokken, verdienen in veel gevallen (nog) geen geld. Ze roeien tegen de stroom in en krijgen uitdaging na uitdaging op hun bord. Maar voor hun is er simpelweg geen andere optie.

De veranderingen in de voedselketen (en daarbuiten) die we nu zo hard nodig hebben, beginnen bij die individuen die een piepklein vuurtje aansteken en er keihard aan werken om dat verder op te stoken. Zij verdienen al onze steun om van die kleine vuurtjes samen één grote fik te kunnen maken.

En ja, ik geloof dat we op de goede weg zijn. Na een jaar met deze peasmakers doorgebracht te hebben, heb ik meer hoop dan ooit. Ik heb nog nooit zoveel optimisme, kracht, liefde en verbinding gevoeld dan in de afgelopen maanden. Er gebeurt zoveel goeds dat we niet zien.

Ik vier het 1-jarige jubileum van mijn reis met een peasmaker meet-up. Volgende week komen we allen samen om onderling de verbinding aan te gaan. Ik kijk daar enorm naar uit en heb er zin in om dat vuurtje verder op te stoken.

Nieuwsgierig naar alle peasmakers? Die vind je hier.