Het zaadje is geplant

Mijn ei is gelegd. Of eigenlijk moet ik zeggen: het zaadje is geplant. Ik heb besloten om op reis te gaan.

Na Kromkommer is het tijd voor een nieuwe invulling van mijn bijdrage aan een betere wereld. Want we staan met elkaar voor flinke uitdagingen en ik weiger simpelweg om me neer te leggen bij alle doemscenario’s die ons om de oren vliegen. Maar ja, hoe doe je dat, werken aan een betere wereld? Dat is ook mijn zoektocht.

Mijn zoektocht is ook een persoonlijke. Ik merk dat ik niet meer pas in mijn leven. Ik woon in de stad en mis de natuur. Maar wonen waar en hoe ik wil lijkt onmogelijk. Ik voel me niet op mijn plek in het stramien van groter en meer, en huisje boompje beestje is niet mijn ding. Maar wat moet je met dat gevoel?

Ik ben goed in verhalen vertellen en anderen inspireren, daar krijg ik energie van. Misschien is dat mijn manier om bij te dragen aan de inspiratie en hoop waar de wereld om schreeuwt? En wat als ik dat combineer met radicaal anders gaan leven?

Als ik iets geleerd heb de afgelopen tijd, dan is het om naar je hart te luisteren als je even niet meer weet. En mijn hart zegt eigenlijk al een tijdje dat ik een drastische beslissing moet nemen om mijn leven anders in te richten. En ineens kwam alles samen tot een concreet plan. Ik noem het: Peas of Me.

Ik ga op reis met een camper. Niet ver weg, maar gewoon in Nederland. Ik ga op zoek naar verhalen van mensen in onze voedselketen die laten zien dat het wél kan. Op zoek naar verbinding, positiviteit, inspiratie. Daar heb ik behoefte aan, maar ik geloof ook dat onze samenleving dat nu heel hard nodig heeft. Maar ik ga ook op een persoonlijke zoektocht naar wat het voor mij betekent om goed te kunnen leven. Die worsteling voel ik sterk en ik vermoed dat ik hierin niet de enige ben. Mijn zoektocht, searching for peas, ga ik met jullie delen.

En ja, het is een drastisch en allesomvattend plan. Ik besef me dat er mensen zijn die zich afvragen wat me in hemelsnaam bezielt. Dat stemmetje is ook mij niet vreemd. Maar soms komt alles ineens samen en voelt het zó goed dat het simpelweg de enige optie is. En daar wil ik naar luisteren.

Benieuwd naar jouw reactie! En snel meer over hoe ik Peas of Me voor me zie. Ik wil snel vertrekken, dus jullie hulp kan ik hard gebruiken.

📷 In Utrecht, waar de zon steeds vaker schijnt

(Deze blog publiceerde ik eerder op LinkedIn)