Peas of Me <3 the Happy Activist

Deze week ben ik te gast bij iemand die jullie vrijwel allemaal kennen. Alleen misschien niet als Matthijs Jaspers, maar als The Happy Activist.

Ik ben in Ericeira, een surfersdorpje aan de Portugese westkust, waar Matthijs een aantal maanden geleden met zijn gezin is neergestreken. Matthijs is geen peasmaker in termen van een voedselveranderaar, maar voor een heleboel ‘peas’ zorgt hij zeker.

Mocht je Matthijs nog niet kennen: al zes jaar lang publiceert hij vrijwel dagelijks korte filmpjes op social media over mensen en organisaties die de wereld veranderen. Met zijn activerende en positieve toon bereikt hij maandelijks meer dan 2 miljoen mensen.

Matthijs maakt met de filmpjes daadwerkelijk een verschil voor die eenling met een bijzonder, baanbrekend onderzoek of de startup die wel wat extra aandacht kan gebruiken. En dat doet hij niet alleen, want zijn community komt regelmatig in actie. Zo zorgen ze samen voor piekende verkoopcijfers, nieuwe media aandacht en succesvolle crowdfunding campagnes.

The Happy Activist is geen bedrijf, er zit ook praktisch geen verdienmodel achter. Matthijs wil zijn frustratie over het gebrek aan actie van de politiek voor verduurzaming, omzetten in positieve impact. Dat doet hij door initiatieven die met positieve actie en ondernemerschap de status quo veranderen, een podium te geven

Het werk van The Happy Activist laat zien dat mensen snakken naar positief nieuws. Naar voorbeelden van mensen als jij en ik die gewoon dóen. Juist dat inspireert om ook aan de slag te gaan.

Deze week werk ik met Matthijs aan een Happy Activist serie over de voedselveranderaars die ik bezocht heb op mijn reis. Want ook zij kunnen wel wat extra positieve energie gebruiken. Daarover later meer!